Zoete Aardappel Quiche met Geitenkaas

Leave a Comment
Zo makkelijk, zo lekker, zoveel te variëren met QUICHE! 




Quiche is eigenlijk gewoon een lekker deeg om een ei-mengels in vast te houden met daarin allerlei andere lekkere dingen te mixen. De franse Quiche Lorainne is misschien wel de meest bekende, met ei, prei en spekjes. 
Ik maak vaak quiche als ik weinig tijd heb, ondanks dat het toch wel even in de oven moet. Omdat ik vaak alleen eet, en ik wel een grote quiche vorm heb, hou ik altijd over. Perfect voor als je de dag erna helemaaal geen tijd hebt, want koud is het ook heerlijk.

Vandaag dus Quiche met zoete aardappel en geitenkaas!


------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten 

1  Grote zoete aardappel (de oranje variant, bataat)
50-70 gram  Zachte geitenkaas
1/2  Aubergine, in kleine dobbelsteen blokjes
1 theelepel  Gedroogde tijm
4  Middelgrote eieren
4  Plakjes hartige taart deeg




Bereiding

1. Haal 4 plakjes hartige taart deeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
2. Rasp of gebruik een julienne snijder om de geschilde zoete aardappel in fijne reepjes te krijgen. (uiteraard kan in kleine blokjes snijden ook als je deze hulpmiddelen niet bezit, maar het is belangrijk dat het dun gesneden word omdat het anders niet gaar is).
3. Snij de aubergine in kleine dobbelsteentjes en bak deze met wat olie in een pan, en voeg de tijm hier vast aan toe. 
4. Klop in een kom de eieren goed door elkaar en voeg daarna de helft van de geitenkaas toe. Belangrijk is hier ook vast peper en zout toe te voegen. (moeilijkheidsgraad hier is dat je niet kan proeven van te voren of het gaar is, want rauw ei is toch niet zo goed voor je).
5. Vet je quiche vorm in met wat boter of olie, en leg de plakjes deeg hierin. Druk ze goed aan en zorg dat ze allemaal goed op elkaar aansluiten, anders druipt je ei er straks doorheen.
6. Meng de zoete aardappel rasp en de aubergine/tijm door het ei-mengsel (zorg hierbij dat de aubergine niet nog super heet is, anders heb je roerei). En giet het geheel vervolgens in de quiche vorm. 
7. Verdeel de rest van de geitenkaas over de quiche en zet +/- 20-25 minuten in de oven, tot de quiche gaar is. Oven op 180 graden Celsius. 

Smakelijk eten!! En leef je uit op je creativiteit hier! 

Previous Post Older Post Home

0 comments :

Post a Comment