Een heerlijke pasta maaltijd vol verse ingrediënten! Wortel gesneden met een dunschiller die dunne sliertjes maakt van deze vrolijke groente maakt het extra leuk om te maken en te eten (met dank aan Barbara).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ingrediënten
Voor 2 personen
250 gram gehakt
1 ei
paneermeel
1 kleine winterpeen of 2 bospenen
2 sticks selderij
1 ui
1 teen knoflook
1 rode chili peper
scheutje balsamico azijn
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel gedroogde oregano
verse basilicum
Fucsilli (of andere droge pasta soort)
1. Kneed het gehakt met het ei goed door elkaar. Voeg peper en zout toe voor de smaak. Meng daarna het paneermeel erdoor tot het stevig genoeg aanvoelt om er kleine balletjes van te kunnen maken.
2. Bak de gehaktballetjes in een beetje boter of olie op hoog vuur, om ze een lekkere krokante buitenlaag te geven. Als ze aan de buitenkant helemaal dichtgeschroeid zijn haal je ze uit de pan en zet je ze even aan de kant (ze hoeven hier zeker nog niet gaar te zijn). Was de pan niet af
3. Snij de wortel, selderij, ui en chilipeper heel fijn (gebruik bijvoorbeeld een keukenmachine om het fijn te malen, maar de wortel in sliertjes maken is ook leuk) en doe dit in de pan waar je net de gehaktballetjes in gebakken hebt en bak het op middelmatig vuur tot het zacht is (minuut of 7-8).
4. Vul de waterkoker en zet een pan op om de pasta te koken. Doe wat zout in het water om de pasta vast op smaak te brengen.
5. Voeg dan de gehaktballetjes weer toe en de geperste knoflook. Doe de venkel en oregano erbij en ook het scheutje balsamico azijn mag erin en roer even goed door. Dan mogen de tomaten erbij met sap en al. Breek de tomaten een beetje met je pollepel en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur nog voor 7-8 minuten pruttelen.
6. Kook de pasta volgens de verpakking.
7. Schep met een soeplepel (of een kopje) een schep pasta water uit de pan en voeg dit toe aan je sauspan. Giet dan de pasta af en doe deze meteen (zonder afspoelen) bij de saus in de pan. Goed roeren en laat nog even op het vuur staan, zodat alle smaken lekker in de pasta kunnen trekken.
8. Serveer met flink wat basilicum blaadjes.
Wil je zien wat voor heerlijk toetje we hierna hebben gegeten check dan mijn volgende blog: Frangipane-frambozen taartjes!
0 comments :
Post a Comment