Skinny pasta met cottage cheese en broccoli

Leave a Comment

Je hebt wel eens van die dagen dat je weinig tijd hebt maar toch iets gezonds op tafel wilt zetten. Wat mij tegenstaat is dat je dan vaak terug valt naar de standaard recepten, geld voor mij dan. Denk aan een stamppotje of spinazie met room en spekjes. Begrijp me niet verkeerd, niets mis mee! Maar iets nieuws hoeft niet persé moeilijk te zijn. Neem nou dit recept uit Jamie's Super Foods. Simpeler kan niet. Geen gerotzooi, gewoon lekker eten.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ingrediënten

voor 2 personen

150gr volkoren pasta
200 gr broccoli
2 teentjes knoflook
1 blikje ansjovisjes 
een paar gedroogde chili vlokken
1 citroen
2 grote lepels met kop cottage cheese (of hüttenkäse)
olijfolie

1. kook het water en kook de pasta volgens beschrijving
2. snijd de brocolli van de stronk en kook hem tot hij gaar is, +/- 5min. Je kunt hem ook tussendoor inprikken met een mesje om te kijken hoe gaar hij is. Een beetje bite kan ook heel lekker zijn.
3. snijd ondertussen 2 teentjes knoflook (of hop, in de knoflookpers!) en rasp een halve citroen
4. verwarm olijfolie in een wokpan en fruit hierin de knoflook. Voeg daarna de citroen rasp, chili vlokken en ansjovis toe. Bak dit een paar minuten.
5. giet daarna de brocolli af en voeg deze toe aan het knoflook mengsel. Voeg ook een beetje water van de pasta toe voor een lekker sausje. Laat dit een paar minuutjes sidderen op een laag vuurtje. Je zou hierbij er zelf voor kunnen kiezen de broccoli niet helemaal gaar te koken en hem bij deze stap nog even mee te stomen.
6. voeg dan de volkoren pasta en cottage cheese toe en meng het goed door elkaar.
7. last but not least, voeg een beetje zout en peper toe naar smaak en knijp een halve citroen uit. 

Next Post Newer Post Previous Post Older Post Home

0 comments :

Post a Comment