Jamie's happiness pasta met tomaat aubergine en ricotta

2 comments

De laatste maanden ben ik geïnspireerd geraakt door mijn vriendinnetjes om minder tot zelfs geen pakjes eten meer te maken. En ja, je proeft het verschil goed wanneer je dat wel weer doet! Koken met verse ingrediënten is zo veel lekkerder. Zo nu ook Jamie Oliver's pasta met aubergine en ricotta. Een pasta waarbij het je eerst een goed basis maakt èn al het goede gebruikt van de basilicum. En hop, beginnen die hap.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ingrediënten

voor 2 personen

1 aubergine
1 verse chili
20gr pijnboompitten 
1 teentje knoflook
1 handje verse basilicum 
olijfolie 
200gr gepelde tomaten (1 blikje)
150gr fuscilli pasta (of kies eens wat anders)
100gr ricotta kaas
parmezaanse kaas


1. snijd de aubergine in blokjes (of stoom ze in een bamboo mandje zoals Jamie) en bak ze kort aan met een scheutje olijfolie totdat ze zacht zijn.
2. snijd ondertussen het teentje knoflook en de steeltjes (jawel!) van de basilicum.  
3. haal de aubergine uit de pan en zet ze apart. Pak daarna de pijnboompitten en bak ze kort een beetje bruin in de pan. ~Ruikt zo lekker!~ Pak daarna bv. een stamper om de pijnboompitjes te pletten. Geeft niet als het nog een beetje grof is. 
4. voeg daarna de gesneden knoflook toe met een beetje olijfolie en laat dat even bakken.
5. open het blik tomaten en voeg ze het pijnboompitten mengsel in de pan. Knijp de tomaten zachtjes met je handen fijn. Give them some loooooovin'.
6. vul daarna het blikje met water en voeg dat toe. Nu alleen nog zout en peper naar wens en dan laten pruttelen op laag vuur voor ong. 25min. 
7. zet tegelijkertijd water op en kook de pasta volgens recept gaar.
8. nu de saus zich gehalveerd heeft kun je de ricotta toevoegen en versnipper de basilicum blaadjes om ze vervolgens door de saus te roeren. 
9. Oh, en vergeet de parmezaanse kaas niet!

Eet smakelijk!


Next Post Newer Post Previous Post Older Post Home

2 comments :

  1. Blij dat je er blij van word! Zo veel gezonder en lekkerder! Heerlijk recept, love pasta!

    ReplyDelete
  2. OP welk moment kan de aubergine er bij? En de peper ben ik ook kwijt in het recept?

    ReplyDelete