Zalm burger met een oosters sausje

Leave a Comment


De vitamine D springen van je scherm! Deze zalm burger is niet alleen lekker comfort food, maar zit ook nog eens vol met vitamine D  in de zalm en goede oliën in de avocado. Natuurlijk merk je daar in eerste instantie niks van als je de burger lekker met je handen oppakt, een beetje samen knijpt, een hap neemt en de burger er aan de achterkant uitglijdt, maar dat is een ander verhaal! Lekker is ie zeker! De vezels die in het meergranen broodje zitten zorgen ervoor dat het goed vult en je geen honger gevoel meer hebt. Geen extra koolhydraten in de vorm van frietjes meer nodig dus. De vitamine D zijn zeker in de winter een topper om te eten omdat we dat normaal vooral binnen krijgen via de zon op de huid, maar in deze donkere dagen is het nog maar de vraag of we de zon nog gaan zien.. Smakelijk!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ingrediënten 

Voor 2 personen

300-350 gr zalm (niet gerookt!)
1 eiwit (een beetje losgeslagen)
3 limoenen
1 avocado
1 kleine teen knoflook
1/2 chili peper
2 meergranen broodjes (of welke je lekker vind)
1-2 eetlepels Hoisin saus
paneermeel


1. doe in de keukenmachine de zalm in grove stukken en voeg wat peper en zout toe. mix tot het tartaar is (kleine stukjes).
2. klop het eiwit een beetje los (tot het eenbeetje wit begint te worden) en voeg voorzichtig de zalm hier aan toe. knijp ook een limoen uit boven de kom en kneed met je handen samen. 
3. voeg vervolgens aan het zalm mengsel beetje bij beetje paneermeel toe tot het stevig genoeg is om een burger van te maken die niet uit elkaar valt (kwestie van oefenen, je kan het op gevoel!), en maak er 2 burgers van. Zet dit even in de koelkast om nog steviger te worden.
4. mix in de keuken machine de avocado, halve chili peper, 1/2 limoensap, knoflook en peper en zout naar smaak en mix tot het fijn is.
5. zet een pan op middelmatig vuur. snij de broodjes in 2-en en bak ze kort in een droge pan voor een beetje crispyness. 
6. bak vervolgens als de broodjes eruit zijn in deze pan met een beetje olie de zalm burgers. (niet te lang, dan worden ze droog. Zalm mag best nog een beetje rosé zijn)
7. Doe in een bakje de hoisin saus en voeg de over gebleven limoensap toe en mix goed. (try and adjust if needed)
8. Dan is het stapeltijd! Broodje, avocado spread, (evt. plakjes komkommer voor de brunch, maar die gaan schuiven), zalm burger, avocado prut,hoisin-mix, broodje. 
9. Dan heel goed vast houden en goed happen ;-)


Next Post Newer Post Previous Post Older Post Home

0 comments :

Post a Comment