>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ingrediënten
Voor 2 personen
3 kippendijen (ongeveer 300-350 gram)
1 bosje koriander
2-3 limoenen
3 eetlepels (grove) pindakaas
1 rode chili (of meer als je het spicy spicy wil)
1 kleine teen knoflook
1cm verse gember (zonder schil)
scheutje soyasaus
1 eetlepel honing
250 gram noodles
100 gram ongezouten cashew nootjes
1 theelepel vissaus
1 theelepel sesam olie
1 little gem slakrop
Oké ik snap dit klinkt als veel ingrediënten en dus veel werk, maar dat valt wel mee. EN als je wat lekkers wil moet je daar soms ff je effort in steken. Trust me, it's worth it!
1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Begin met met het maken van de overheerlijke 'satay' saus. Doe in een keukenmachine de knoflook, gember, halve chili, rasp en sap van 1 limoen, de helft van de steeltjes (ja alleen de steeltjes) van de koriander, pindakaas, een scheutje soyasaus en een klein beetje water (om het wat dunner te maken). En mix dit tot het een mooie massa. Het moet niet mega dik meer zijn (voeg dan wat water toe) maar ook niet super vloeibaar (voeg dan wat pindakaas toe).
2. snij de kip in dezelfde grootte blokjes en doe ze in een ovenbestendig bakje. Voeg de HELFT van de satesaus hier aan toe en hussel goed. Zet de kip in de oven voor 10 minuten op GRILL-stand.
3. vul de waterkoker en zet m aan. Maak de noodles volgens de verpakking klaar.
4. snij het uiteinde van de little gem eraf en klik de blaadjes los. Was ze goed en schudt ze uit zodat ze niet te nat zijn. Verdeel ze vast over de borden. (+/- 4 blaadjes p.p.)
5. doe in de keukenmachine (of snij heel fijn) de andere helft van de koriander steeltjes en de rest van de chili. (evt kun je hier ook een rode ui toevoegen voor de liefhebber) en mix het tot het fijn gemalen is. En doe deze mix in een grote kom/schaal.
6. na 10 minuten haal de kip uit de oven en roer goed door. druppel de honing over de kip en zet het nog 10 minuten terug in de oven (of tot het gaar is)
7. laat de noodles uitlekken. Voeg aan de kom/schaal een theelepel vissaus, theelepel samsam olie, scheutje soyasaus, sap van 1 limoen toe en mix door elkaar. Voeg hier de noodles aan toe en roer door tot alle noodles bedekt zijn met het mengsel.
8. Doe de cashewnootjes in een droge anti-aanbak pan op laag vuur en schud regelmatig om om te voorkomen dat ze verbranden. Voeg na een paar minuten wat honing toe en zet het vuur hoog. Als het geheel mooi gesmolten is en lekker bruin begint te worden haal je t van het vuur en voeg je het aan de noodles toe.
9. Haal de kip uit de oven, check of het helemaal gaar is. Leg de noodles op het bord bij de sla (of half in de sla kuipjes). Verdeel de kip erbij en evt nog wat limoen schijfjes. strooi voor de Aziatische liefde nog wat korianderblaadjes over het geheel en klaar! De overige satay saus kun je in een bakje doen en erbij serveren. MJAM!
Superrrr lekker! Ga ik binnenkort ook maken :).
ReplyDeleteZeker, absoluut de moeite waard! :D
ReplyDelete